Folytatva a Pécsen megkezdett programsorozatot, június 6-ára Kecskemét szervezett (fel)ovasós programokat. Többek között foglalkozások, olvasós játékok és kiállítás várta a gyerekeket szerdán a „hírös városban”.

A „Visegrad Reads to Kids” kampány kiemelt helyszíne 2018. június 6-án a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár volt Kecskeméten. Délelőtt Harcos Bálint meseíró olvasott fel óvodásoknak és kisiskolásoknak Szofi meséiből, délután pedig a könyvtár vendége volt dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, aki második osztályos gyerekekkel ismertette meg Rumcájsz történetét. A felolvasást követően az iskolások kiscsoportos, játékos foglalkozáson vehettek részt a könyvtárosok jóvoltából. Június 4-től 10-ig a megyei kisiskolásai online vetélkedő keretében ismerkedhetnek meg a visegrádi országok gyermekkönyveivel.

Június 7-én a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola épületében nyílt meg a 12 világ – kortárs cseh gyermekkönyv-illusztrátorok című kiállítás a budapesti Cseh Centrum, a Magyar Olvasástársaság és a Könyvtárostanárok Egyesületének Kecskeméti Munkaközössége jóvoltából. A kiállítást Lucie Orbók, a budapesti Cseh Centrum igazgatója, a HUNRA képviseletében pedig dr. Szinger Veronika nyitotta meg. A megnyitó után a kisebb gyerekek mesefoglalkozáson vehettek részt Vadásziné Redenczki Anita vezetésével, aki Zdenek Sverák: Apukám, ez jól sikerült című könyvét mutatta be a kicsiknek. A nagyobbak Svejk, a derék katona nyomán rejtvényes barangolásra indultak Csomorné Bárány Melinda irányításával. Pet'ovska Flóra műfordító, a Csirimojó Kiadó vezetője pedig az iskola gyógynövénykertjének kínálatából füvészkönyvet készített a gyerekekkel Tereza Vostradovská: Egérke enciklopédiája című könyve alapján.

Beszámolók és fotók az alábbi linkeken olvashatók:

https://keol.hu/kecskemet-bacs/kiallitas-nyilt-kecskemeten-a-visegrad-reads-to-kids-program-kereteben

https://hiros.hu/visegrad-reads-to-kids 

http://web.kjmk.hu/kjmk/olvashow/vakacio.aspx

hb2

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 255 vendég és 0 tag böngészi