Folytatva a Pécsen megkezdett programsorozatot, június 6-ára Kecskemét szervezett (fel)ovasós programokat. Többek között foglalkozások, olvasós játékok és kiállítás várta a gyerekeket szerdán a „hírös városban”.

A „Visegrad Reads to Kids” kampány kiemelt helyszíne 2018. június 6-án a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár volt Kecskeméten. Délelőtt Harcos Bálint meseíró olvasott fel óvodásoknak és kisiskolásoknak Szofi meséiből, délután pedig a könyvtár vendége volt dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, aki második osztályos gyerekekkel ismertette meg Rumcájsz történetét. A felolvasást követően az iskolások kiscsoportos, játékos foglalkozáson vehettek részt a könyvtárosok jóvoltából. Június 4-től 10-ig a megyei kisiskolásai online vetélkedő keretében ismerkedhetnek meg a visegrádi országok gyermekkönyveivel.

Június 7-én a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola épületében nyílt meg a 12 világ – kortárs cseh gyermekkönyv-illusztrátorok című kiállítás a budapesti Cseh Centrum, a Magyar Olvasástársaság és a Könyvtárostanárok Egyesületének Kecskeméti Munkaközössége jóvoltából. A kiállítást Lucie Orbók, a budapesti Cseh Centrum igazgatója, a HUNRA képviseletében pedig dr. Szinger Veronika nyitotta meg. A megnyitó után a kisebb gyerekek mesefoglalkozáson vehettek részt Vadásziné Redenczki Anita vezetésével, aki Zdenek Sverák: Apukám, ez jól sikerült című könyvét mutatta be a kicsiknek. A nagyobbak Svejk, a derék katona nyomán rejtvényes barangolásra indultak Csomorné Bárány Melinda irányításával. Pet'ovska Flóra műfordító, a Csirimojó Kiadó vezetője pedig az iskola gyógynövénykertjének kínálatából füvészkönyvet készített a gyerekekkel Tereza Vostradovská: Egérke enciklopédiája című könyve alapján.

Beszámolók és fotók az alábbi linkeken olvashatók:

https://keol.hu/kecskemet-bacs/kiallitas-nyilt-kecskemeten-a-visegrad-reads-to-kids-program-kereteben

https://hiros.hu/visegrad-reads-to-kids 

http://web.kjmk.hu/kjmk/olvashow/vakacio.aspx

hb2

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Pompor Zoltán, elnök
1123 Budapest Kék Golyó u. 2/c

Magyar Olvasástársaság • Hungarian Reading Association
1827 Budapest, OSZK Budavári Palota, F épület
Számlaszám: 11600006-00000000-40427461 • Adószám: 18007019-1-41

BANNER SZIG kicsi
 

Vonalban

Oldalainkat 101 vendég és 4 tag böngészi