A „Visegrád olvas a gyerekeknek” projekthez kapcsolódva Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében 64 településen szerveztek programot 2018. június 8-án, 10.00 és 12.00 között.

A központi rendezvényünk helyszíne Apagy település volt. A Könyvtári Információs és Közösségi Helyen mintegy hetven kisdiák várta a program díszvendégét, Bakos-Kiss Gábort, a Nemzeti Színház művészét. Az „hazalátogató” művész a szülőfaluján kívül még három szomszédos településen felolvasott a gyerekeknek, miközben több színművész a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból (Tóth Károly, Munkácsi Anita, Dézsi Darinka, Fridrik Noémi) és Gosztola Adél a Vígszínházból más-más településeken jártak. Meséltek, felolvastak a gyerekeknek. Írók, költők, előadók is csatlakoztak hozzájuk: Hajdú Zsanett, Harcos Bálint, Nagy Szabina, Simon Szilvia és sokan mások: könyvtárosok, pedagógusok, szülők, település önkormányzati testületének tagjai, történelmi egyházak képviselői, hitoktatók, olvasókörök és nyugdíjas klubok tagjai.

 

ho3

A két óra alatt a felolvasók száma közel 500 fő (helyszínenként 3-22 fő) volt, míg a meséket történeteket csaknem 3000 óvodás és kisiskolás (helyszínenként 15-200) gyermek hallhatta, láthatta.
Több településen külön címet is adtak programjuknak. Ezek közül néhány:
Képzeld el!
Olvassunk együtt!
Mesék a nagyvilágból – más népek meséi
A mese örök
Szeretem, ha olvasnak nekem
Utazás a mesék világába
Ismerd meg az én kedvenc olvasmányomat!
A mesék birodalmában
Szeresd a könyveket!
Szeretünk olvasni, mert olvasni jó!
Népmesék és tanmesék XXI. századi szemmel
Kirándulás meseországba
A könyv érték
Mesélő könyvtár
„A szó, mely a füleden át a szívedhez ér”
Hangosolvasásra hangolva
„Ha hallod, látod is!”
A programokról beküldött fotókból és a szervezők – könyvtárosok, pedagógusok – visszajelzései alapján igazán sikeresnek mondható a megmozdulás. A közreműködő írók, művészek is ezt erősítették.
Reméljük, lesz folytatás!

Apagy3

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 277 vendég és 0 tag böngészi