2015. január 17-én szombaton 10 órától tisztújító közgyűlést tart
a Magyar Olvasástársaság.
Helyszín: OSZK Tanácsterem (Budavári Palota F-épület)
Elnököt, alelnököt és új tanácstagokat is választ a HUNRA tagsága.
A Tanács jelölőbizottsága várja a nominálásokat, december elején szeretnénk feltenni a jelöltek bemutatkozását honlapunkra. 
A HUNRA-tagok a gabiboth (kukac) gmail.com címre küldhetik el javaslataikat.
Alapszabályunk szerint:
„A jelöltekkel szembeni követelmények: elnöki, alelnöki tisztségre, illetve tanácstagnak erkölcsileg feddhetetlen, kiemelkedő szakmai tevékenységet felmutató egyesületi tagok választhatók, és akiknek nincs tagdíjhátralékul.
A jelöltek személyére a tagszervezetek kollektív javaslatai, illetve a tagok egyéni ajánlásai alapján a jelölőbizottság tesz javaslatot a tanácsnak. A javaslatot írásban kell a tanács elé terjeszteni.
A javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlás indoklását, fel kell mutatnia a jelöltnek az olvasást előmozdító szakmai tevékenységét, nyelvtudását, emberi hitelességét, vezetői alkalmasságát. A jelöltekről az ajánlások elbírálása alapján a tanács dönt.”
A közgyűlés napirendjén nem csupán a választási eljárás és a törvényben meghatározott beszámolók szerepelnek, két előadót is felkértünk, hogy az irodalom, az olvasáskultúra szempontjából fontos és aktuális témákban tartsanak előadást. 
Várhatóan 11:30-tól
Szabó T. Anna író egy méltatlanul keveset emlegetett költőpárosról (apáról és fiáról) beszél majd, Áprily Lajos és Jékely Zoltán lesz előadásának témája.
Dobszay Ambrus magyartanár, tankönyvbíráló, az OFI Tartalomfejlesztési és Módszertani Központjának igazgatója pedig az irodalomtanítás jövőjéről beszél.



You have no rights to post comments

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Pompor Zoltán, elnök
1123 Budapest Kék Golyó u. 2/c

Magyar Olvasástársaság • Hungarian Reading Association
1827 Budapest, OSZK Budavári Palota, F épület
Számlaszám: 11600006-00000000-40427461 • Adószám: 18007019-1-41

BANNER SZIG kicsi
 

Vonalban

Oldalainkat 334 vendég és 1 tag böngészi