Szülők kérdezik...

2014. 11. 14.

A mesélést semmi sem pótolhatja...

Szerencsére egyre gyakrabban olvashatunk arról, hogy a mesélés, különösen az élő szavas mesélés nélkülözhetetlen a gyermek egészséges fejlődéséhez, harmomikus személyiséggé válásához.
Ezúttal a Babaszoba oldaláról ajánlunk egy írást a témával kapcsolatban:
http://www.babaszoba.hu/articles/fullpage/kisgyerek/A_meseles_fontossagarol?aid=20140930091422

2012. 01. 04.

Az olvasás és írás hazai tanításáról

A Mókus Óvoda honlapján bukkantunk egy, a szülők számára igen hasznos anyagra, mely az olvasás- és írástanítás legfontosabb típusait, módszereit foglalja össze.
A cikk objektív képet ad a hazánkban legelterjedtebb módszerekről és az ezekhez kapcsolódó tankönyvekről. Nem értékel, s meglehetősen diplomatikusan csak az előnyöket írja le egy-egy esetben, meghagyva a döntés felelősségét a szülőknek.
A teljes írás itt olvasható el:
http://www.mokusovi.hu/fejlesztopedagogia/az-olvasas-tanitas-modszerei

2011. 04. 07.

Bartos Erika-könyvek – a kicsik bestsellere

A közelmúltban több helyen is megjelentek Bartos Erika könyveivel, elsősorban az Anna, Peti és Gergő-sorozattal foglakozó kritikák. Az elmúlt években jóformán csak dicsérő szóval illették az írónő munkásságát: a gyerekek szeretik, rengetegen olvassák. Az utóbbi időben azonban sok negatív kritika is megjelent Bartos Erika könyveivel kapcsolatban. A szülők egy része nem érti, miért bántják a sikeres írónőt, mi a baj a könyveivel.

Kedves Szülők!
Az alábbiakban olvasható írások szerzői tárgyilagosan és sokféle szempont alapján elemzik Bartos Erika könyveit. Ismerjék meg a szakemberek álláspontját, hogy felelősségteljesen választhassanak könyvet gyermeküknek! Kérjük, osszák meg velünk véleményüket a fórumban!

Kedves Könyvtárosok, Óvónők, Szerkesztők, Olvasáskutatók! Szakmai vitára hívjuk Önöket! Kérjük, írják meg véleményüket a fórumra Önök is Bartos Erika könyveiről! 

2011. 01. 02.

Olvasásfejlesztés, a pöszeség javítása

Érdekes és rendkívül hasznos oldalra bukkantunk böngészés közben. Az alábbi linkre kattintva olvasásfejlesztéshez, a pöszeség javításához találnak feladatlapokat és segítséget az érdeklődők:
http://www.logopedia11.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=118