2016. 05. 05.

Lázár Ervinre emlékezve

Május 5-én lenne 80 éves a zseniális író, Lázár Ervin.
Ez alkalomból a Bábszínház és a Móra Kiadó egy emlékműsort szervezett és rögzített, melyet május 5-től minden érdeklődő megnézhet a kiadó honlapján. Ha iskolai órán rendelkezésre áll okostábla, és szeretnének megemlékezést tartani, akkor keressék a www.mora.hu oldalon az ingyenesen letölthető filmet, amely felolvasást, báb- és filmrészleteket tartalmaz.
Ugyancsak a jeles szerzővel kapcsolatos eseményről olvashatnak az alábbi oldalon:

2012. 04. 10.

E-könyvekkel az irodalomért?

Hogy az elektronikus forrásokat (internet, e-könyvek) kedvelők körében népszerű tevékenység az olvasás (az irodalom olvasása is), korábban is tudtuk már. A legújabb amerikai kutatások szerint mindez mérhető is: míg a kizárólag nyomtatott művek iránt érdeklődő személyek átlagosan évente 15 alkotást lapoznak végig, addig az e-kötetek vásárlói átlagosan 24-et.  
Bővebben a felmérésről itt olvashatnak:
http://www.sg.hu/cikkek/88831/az_e_konyvek_nepszerubbe_teszik_az_olvasast

2010. 06. 04.

Cikkajánló: Mit olvasnak ma a kisebbek?

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kölcsönzéseinek adatai alapján állt fel az a rangsor, melyről a Népszabadságban olvashatnak. „A belvárosi kisiskolások kétharmada jár rendszeresen könyvtárba. A legfogékonyabb generáció azonban már rég nem kíváncsi sem Incsu Csunnára, sem a 80 napos Föld körüli utazásra, sőt az igazi Pinocchióra sem. A kedvence egy mozgalmas életű humanoid egér. Miket olvasnak legszívesebben az alsó tagozatosok?”
A teljes cikk elolvasható itt:
http://nol.hu/kult/20100528-a_humanoid_eger_diadalmenete