„Olvasó-társ” mozgalom középiskolások számára!

A Magyar Olvasástársaság olyan céllal indította el a mozgalmat, hogy a könyv nélküli vagy kevés könyv között felnövő, illetve alkalmilag ilyen helyzetben lévő gyermekeknek is lehetőséget adjanak betűgazdag környezet megismerésére. Szeretnénk, ha a mesék, a könyvek, a könyvtárak világa ismerős, barátságos környezetet, közeget jelentene e gyermekek számára, s a mesék, meseregények a szórakoztatás eszközeivé váljanak számukra.

Felhívással fordulunk a középiskolákhoz, hogy csatlakozzanak a TÁRS-programhoz, amelyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium írt ki iskolai közösségi szolgálati projektekre. Az önkéntes jelentkezés alapján induló program lényege, hogy 9-12. évfolyamon tanuló diákok pedagógus vezetésével egyénileg vagy csoportosan, személyenként minimum 30 óra közösségi szolgálatot vállaljanak, amelyből a felkészítés és feldolgozás legfeljebb 5- 5 óra lehet. Tanórán kívüli foglalkozás keretében lehetőség van a felolvasásra könyvtárakban, idősek otthonában, általános iskolákban. A HUNRA szakmai szervezetként honlapján mintaprojekteket mutat be, és vállalja a képzésekben, felkészítésben a folyamatos konzultációt.
További részletek a programról honlapunkon olvashatók: www.hunra.hu

Megjelent:
Iskolai Közösségi Szolgálat (http://iksz.i-dia.org/2011/01/magyar-olvasastarsasag-hunra-felhivasa.html)

Együttműködő szervezetek:
>> Iskolai Közösségi Szolgálat (http://iksz.i-dia.org/)
>> Demokratikus Ifjúságért Alapítvány
(http://www.i-dia.org/)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 501 vendég és 0 tag böngészi