Szülők kérdezik...

2014. 11. 14.

A mesélést semmi sem pótolhatja...

Szerencsére egyre gyakrabban olvashatunk arról, hogy a mesélés, különösen az élő szavas mesélés nélkülözhetetlen a gyermek egészséges fejlődéséhez, harmomikus személyiséggé válásához.
Ezúttal a Babaszoba oldaláról ajánlunk egy írást a témával kapcsolatban:
http://www.babaszoba.hu/articles/fullpage/kisgyerek/A_meseles_fontossagarol?aid=20140930091422

2012. 01. 04.

Az olvasás és írás hazai tanításáról

A Mókus Óvoda honlapján bukkantunk egy, a szülők számára igen hasznos anyagra, mely az olvasás- és írástanítás legfontosabb típusait, módszereit foglalja össze.
A cikk objektív képet ad a hazánkban legelterjedtebb módszerekről és az ezekhez kapcsolódó tankönyvekről. Nem értékel, s meglehetősen diplomatikusan csak az előnyöket írja le egy-egy esetben, meghagyva a döntés felelősségét a szülőknek.
A teljes írás itt olvasható el:
http://www.mokusovi.hu/fejlesztopedagogia/az-olvasas-tanitas-modszerei

2011. 04. 07.

Bartos Erika-könyvek – a kicsik bestsellere

A közelmúltban több helyen is megjelentek Bartos Erika könyveivel, elsősorban az Anna, Peti és Gergő-sorozattal foglakozó kritikák. Az elmúlt években jóformán csak dicsérő szóval illették az írónő munkásságát: a gyerekek szeretik, rengetegen olvassák. Az utóbbi időben azonban sok negatív kritika is megjelent Bartos Erika könyveivel kapcsolatban. A szülők egy része nem érti, miért bántják a sikeres írónőt, mi a baj a könyveivel.

Kedves Szülők!
Az alábbiakban olvasható írások szerzői tárgyilagosan és sokféle szempont alapján elemzik Bartos Erika könyveit. Ismerjék meg a szakemberek álláspontját, hogy felelősségteljesen választhassanak könyvet gyermeküknek! Kérjük, osszák meg velünk véleményüket a fórumban!

Kedves Könyvtárosok, Óvónők, Szerkesztők, Olvasáskutatók! Szakmai vitára hívjuk Önöket! Kérjük, írják meg véleményüket a fórumra Önök is Bartos Erika könyveiről! 

2011. 01. 02.

Olvasásfejlesztés, a pöszeség javítása

Érdekes és rendkívül hasznos oldalra bukkantunk böngészés közben. Az alábbi linkre kattintva olvasásfejlesztéshez, a pöszeség javításához találnak feladatlapokat és segítséget az érdeklődők:
http://www.logopedia11.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=118 

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 282 vendég és 0 tag böngészi