Olvasás és irodalom

2016. 05. 05.

Lázár Ervinre emlékezve

Május 5-én lenne 80 éves a zseniális író, Lázár Ervin.
Ez alkalomból a Bábszínház és a Móra Kiadó egy emlékműsort szervezett és rögzített, melyet május 5-től minden érdeklődő megnézhet a kiadó honlapján. Ha iskolai órán rendelkezésre áll okostábla, és szeretnének megemlékezést tartani, akkor keressék a www.mora.hu oldalon az ingyenesen letölthető filmet, amely felolvasást, báb- és filmrészleteket tartalmaz.
Ugyancsak a jeles szerzővel kapcsolatos eseményről olvashatnak az alábbi oldalon:

2012. 04. 10.

E-könyvekkel az irodalomért?

Hogy az elektronikus forrásokat (internet, e-könyvek) kedvelők körében népszerű tevékenység az olvasás (az irodalom olvasása is), korábban is tudtuk már. A legújabb amerikai kutatások szerint mindez mérhető is: míg a kizárólag nyomtatott művek iránt érdeklődő személyek átlagosan évente 15 alkotást lapoznak végig, addig az e-kötetek vásárlói átlagosan 24-et.  
Bővebben a felmérésről itt olvashatnak:
http://www.sg.hu/cikkek/88831/az_e_konyvek_nepszerubbe_teszik_az_olvasast

2010. 06. 04.

Cikkajánló: Mit olvasnak ma a kisebbek?

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kölcsönzéseinek adatai alapján állt fel az a rangsor, melyről a Népszabadságban olvashatnak. „A belvárosi kisiskolások kétharmada jár rendszeresen könyvtárba. A legfogékonyabb generáció azonban már rég nem kíváncsi sem Incsu Csunnára, sem a 80 napos Föld körüli utazásra, sőt az igazi Pinocchióra sem. A kedvence egy mozgalmas életű humanoid egér. Miket olvasnak legszívesebben az alsó tagozatosok?”
A teljes cikk elolvasható itt:
http://nol.hu/kult/20100528-a_humanoid_eger_diadalmenete

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Dr. Vraukóné Lukács Ilona, elnök
Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár
4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 383 vendég és 0 tag böngészi