Idén ünnepelte 50 éves évfordulóját a felsőfokú tanítóképzés Magyarországon. Az évforduló kapcsán kétnapos rendezvénysorozatot szervezett a Kaposvári Egyetem. Május 15-én 15 szekcióban zajlottak előadások a tanítóképzéssel, tanítással kapcsolatos kérdésekről, problémákról. Az 1. számú szekcióban az olvasóvá nevelés volt a téma, az előadók többsége a Magyar Olvasástársaság tagságából került ki.
„Az olvasóvá nevelés kérdései a Gutenberg-galaxisban és azon kívül." Ezzel a címmel foglalta össze az előadók témáit az ötletgazda, az egész rendezvénysorozat fő szervezője, Nemesné dr. Kis Szilvia. A kaposvári meghívásnak eleget téve dr. Steklács János, Péterfi Rita, dr. Nagy Attila, dr. Fűzfa Balázs és dr. Vraukóné Lukács Ilona tartott előadást – zsúfolásig megtelt teremben. Az érdeklődésnek megfelelően változatosnak bizonyult a szekció munkája, a kérdésekkel, hozzászólásokkal együtt sok tapasztalatot gyűjthettek a jelenlévők.
A kicsit később ugyanitt bemutatkozó kutatók csoportja „Szövegekkel, szövegekben, szövegek között. A szövegértés, -feldolgozás, szöveglétrehozás kérdései az anyanyelvi nevelésben” címmel tartott referátumai részben kapcsolódtak az előző témához is. A felvetett problémák, kérdések aktualitása mindenki számára hasonlóan egyértelmű volt, mint az 1. szekció esetében.
A szakmai program sikerét jelzi, hogy a délután folyamán rendezett üléseken több mint 700-an vettek részt. 
  
A részletes programról:
http://www.ke.hu/index.php?p=index1265
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 285 vendég és 0 tag böngészi