Idén ünnepelte 50 éves évfordulóját a felsőfokú tanítóképzés Magyarországon. Az évforduló kapcsán kétnapos rendezvénysorozatot szervezett a Kaposvári Egyetem. Május 15-én 15 szekcióban zajlottak előadások a tanítóképzéssel, tanítással kapcsolatos kérdésekről, problémákról. Az 1. számú szekcióban az olvasóvá nevelés volt a téma, az előadók többsége a Magyar Olvasástársaság tagságából került ki.
„Az olvasóvá nevelés kérdései a Gutenberg-galaxisban és azon kívül." Ezzel a címmel foglalta össze az előadók témáit az ötletgazda, az egész rendezvénysorozat fő szervezője, Nemesné dr. Kis Szilvia. A kaposvári meghívásnak eleget téve dr. Steklács János, Péterfi Rita, dr. Nagy Attila, dr. Fűzfa Balázs és dr. Vraukóné Lukács Ilona tartott előadást – zsúfolásig megtelt teremben. Az érdeklődésnek megfelelően változatosnak bizonyult a szekció munkája, a kérdésekkel, hozzászólásokkal együtt sok tapasztalatot gyűjthettek a jelenlévők.
A kicsit később ugyanitt bemutatkozó kutatók csoportja „Szövegekkel, szövegekben, szövegek között. A szövegértés, -feldolgozás, szöveglétrehozás kérdései az anyanyelvi nevelésben” címmel tartott referátumai részben kapcsolódtak az előző témához is. A felvetett problémák, kérdések aktualitása mindenki számára hasonlóan egyértelmű volt, mint az 1. szekció esetében.
A szakmai program sikerét jelzi, hogy a délután folyamán rendezett üléseken több mint 700-an vettek részt. 
  
A részletes programról:
http://www.ke.hu/index.php?p=index1265
 

You have no rights to post comments

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Pompor Zoltán, elnök
1123 Budapest Kék Golyó u. 2/c

Magyar Olvasástársaság • Hungarian Reading Association
1827 Budapest, OSZK Budavári Palota, F épület
Számlaszám: 11600006-00000000-40427461 • Adószám: 18007019-1-41

BANNER SZIG kicsi
 

Vonalban

Oldalainkat 170 vendég és 13 tag böngészi