Az Olvass.el! online olvasási vetélkedő ‒ www.olvassel.ke.hu ‒ ez évi döntője különleges: a Magyar Olvasástársaság közreműködésével délután szakmai programmal folytatódik. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Olvass.el! – olvasásnépszerűsítő játék- és szakmai nap a Kaposvári Egyetemen

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Egyetem Olvass.el! című olvasási vetélkedőjének nyilvános döntője.  A több megye olvasáskedvelő közönségét is megmozgató játéksorozat lezárása ezúttal a versengő gyereken kívül a szakmai közönségének is kínál programokat.

Az Olvass.el! című online olvasási verseny keretében  a résztvevő 4-5. osztályos tanulók egy-egy téma vagy szerző könyveit ismerik meg a tanév során, és ezekhez kapcsolódó játékos feladatokat oldanak meg online felületen. A döntőben a legjobbak személyesen mérik össze tudásukat. A gyerekeket természetesen meglepetések és olyan hírességek is várják, mint a Csiky Gergely Színház színészei (Nyári Szilvia, Sarkadi Kiss János) és Nyulász Péter, Év Gyermekkönyve-díjas író.

A vetélkedő idei nyilvános döntője szakmai programmal egészül ki a Kaposvári Egyetem és a Magyar Olvasástársaság közreműködésével, így nagyszerű lehetőséget kínál az olvasás és az olvasóvá nevelés iránt érdeklőknek, hogy gyakorlatban láthassák egy többéves hagyománnyal rendelkező játék, olvasásnépszerűsítő módszer megvalósulását. Ezt követően a téma szakértőinek (Kovács Zoltán irodalomtörténész, Both Gabi, a Meseutca főszerkesztője, Stiblár Erika pszichológus) előadásait hallgathatják meg, illetve újonnan megjelent szakkönyvek szerzőivel (Szávai Ilona, Gombos Péter) is találkozhatnak.

A program a Kaposvári Egyetem, a Magyar Olvasástársaság és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Somogy Megyei Szervezet együttműködésével valósul meg, a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma támogatásával.

Időpontja: 2013. június 5. (a részletes program szerint)

Helyszíne: Kaposvári Egyetem, Kaposvár, Guba S. u. 40.

A részletes program az mellékelt meghívón olvasható.

Kapcsolattartó: Kiss Gábor könyvtárigazgató (telefon: 06 82 505-936, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).Olvass.el! döntő és szakmai program

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Dr. Vraukóné Lukács Ilona, elnök
Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár
4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 319 vendég és 0 tag böngészi