A mai skandináv irodalom egyik legismertebb alakja a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra érkezik Budapestre a Magyar Írószövetség és a új kötetének fordítója, Kovács katáng Ferenc vendégeként.

 

A HUNRA támogatásával a Millenáris Parkba szervezett programjai mellett még három helyszínen találkozhatnak vele az olvasók:

Április 20. 11.00
Szent Angéla Ferences általános Iskola és Gimnázium
(1024 Budapest, Ady Endre u. 3.)

Április 22. 11.00  
Lágymányosi Bárdos Lajos Gimnázium
(1117 Budapest, Baranyai u. 16-18.)

Április 22. 11.00  
Pest Megyei Könyvtár - Szentendre - Tor Eystein Overas író, kritikus társaságában
(2000 Szentendre, Pátriarka u. 7.)

Marte Huke 1974-ben született Oslóban. A bergeni egyetemen német és irodalom szakon végzett. Járt az Írásművészeti akadémiára és a göteborgi egyetemre. Első verskötete 2002-ben jelent meg. Ír forgatókönyveket, operalibrettókat. Jelenleg Trondheimben és Berlinben él.  Négy verskötet után az első kisregénye (Naturhistorie, 2015) a Napkút kiadónál  Természetrajz címmel jelent meg a könyvfesztiválra, Kovács katáng Ferenc fordításában:

A 19 éves főhős lány a Bergeni Egyetemre készül ősztől. Előtte nyáron Norvégia nyugati partján, egy fjord aljában egy számi sátorban árul emléktárgyakat. A parkolóban, a camping mellett egy egész kis bódéváros alakul ki nyaranta. A lány olvasmányélményeit, a turistákról szerzett benyomásait és a szabadidejében, a természetről szerzett megfigyeléseit írja meg naplószerűen.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 377 vendég és 0 tag böngészi