Magyar Olvasástársaság (HUNRA) fővédnökségével

Pályázati felhívás

”Tündérolvasók” elnevezésű szövegértési versenyünket immár hetedik alkalommal hirdetjük meg - ettől az évtől a Magyar Olvasástársaság fővédnökségével-, az általános iskolák felső tagozatos tanulói, illetve más iskolatípus ennek megfelelő korosztálya számára.

Célunk a gyermekek olvasóvá nevelése, a szövegértési és olvasási készségük fejlesztése, valamint az adott olvasmányok írójával történő személyes találkozás lehetőségének biztosításával törekszünk a mai magyar gyermekirodalom alkotásainak élményközpontú megismertetésére.

Munkaformáját tekintve csoportmunkában (2-3 fő/csapat) megvalósuló versenyünkre egy intézményből bár több csapat jelentkezését is elfogadjuk, azonban a szóbeli döntőn közülük egy képviselheti az adott intézményt.

Versenyünk két levelezős fordulóból és egy szóbeli döntőből áll, fordulónként két, elsősorban kortárs, magyar irodalmi mű elolvasása és játékos feldolgozása vár a jelentkezőkre. Az összesítésben legtöbb pontot elért tíz csapat ezt követően szóbeli döntőn mérheti össze tudását Püspökladányban.

A résztvevők számára a nevezési/regisztrációs időszak lezárását követően elektronikus formában - igény szerint postai úton-, juttatjuk el az egyes fordulók feladatlapjait, melyeknek feladattípusait (totó, keresztrejtvény, igaz-hamis, ki vagyok én stb.) úgy igyekezünk összeállítani, hogy egyrészt nehézségi fokukat tekintve megfeleljenek az adott korosztály képességeinek, másrészt játékosságukkal élménnyé tegyék az adott mű befogadását és feldolgozását.

A verseny ütemezése

Versenyünk a tanév rendjébe illeszkedve, 2017 novemberétől 2018 márciusáig tart.

Nevezési határidő: 2017. november 17. Nevezési díj: 2500.- Ft/ csapat

1. forduló:
2017. november 20 - 2018. január 12. (postára adási határidő!)
Olvasmány: Kertész Erzsi Pathera 1. A hógömb fogságában
Fodor Veronika Legendák a Pannónia gőzhajó fedélzetéről

2. forduló:
2018. január 15 - 2018. március 09. (postára adási határidő!)
Olvasmány: Kertész Erzsi Pathera 2. A küldetés
Louis Sachar Bradley, az osztály réme

Szóbeli döntő: 2018. március 23. Íróvendég: Kertész Erzsi
A szóbeli döntőbe jutott (10), valamint további tízenöt eredményesen szereplő csapat tagjainak díjazása: értékes könyvjutalmak az elért helyezésnek megfelelően.

Kérjük az 1. forduló kitöltött feladatlapjait időben, postai úton visszajuttatni, mivel a 2. forduló feladatlapjait csak ezt követően áll módunkban elküldeni.

Az egyes fordulók eredményeiről e-mailben adunk tájékoztatást.

A jelentkezés és a részvétel feltételei

A versenyre a mellékelt Jelentkezési lap kitöltésével és határidőre (postai vagy elektronikus úton) történő eljuttatásával lehet benevezni. Mivel az egyes csapatok fantázianevük, jeligéjük alapján kerülnek nyilvántartásba, ezért kérjük, jegyezzék azt meg, és a verseny során ne változtassák! (Felhívjuk figyelmüket az ötletes, egyedi nevek használatára, s kérjük kerüljék a pl. Könyvmoly, Könyvkukac megnevezéseket!)

A verseny megvalósításáért felelős tündérkönyvtárosok:

Andrási Istvánné, Tünde Mészáros Eszter
Elérhetőségek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 06 70 245 4137

Püspökladány, 2017. október 25.

›› JELENTKEZÉS LAP LETÖLTÉSE

You have no rights to post comments

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Pompor Zoltán, elnök
1123 Budapest Kék Golyó u. 2/c

Magyar Olvasástársaság • Hungarian Reading Association
1827 Budapest, OSZK Budavári Palota, F épület
Számlaszám: 11600006-00000000-40427461 • Adószám: 18007019-1-41

BANNER SZIG kicsi
 

Vonalban

Oldalainkat 465 vendég és 13 tag böngészi