Magyar Olvasástársaság (HUNRA) fővédnökségével

Pályázati felhívás

”Tündérolvasók” elnevezésű szövegértési versenyünket immár hetedik alkalommal hirdetjük meg - ettől az évtől a Magyar Olvasástársaság fővédnökségével-, az általános iskolák felső tagozatos tanulói, illetve más iskolatípus ennek megfelelő korosztálya számára.

Célunk a gyermekek olvasóvá nevelése, a szövegértési és olvasási készségük fejlesztése, valamint az adott olvasmányok írójával történő személyes találkozás lehetőségének biztosításával törekszünk a mai magyar gyermekirodalom alkotásainak élményközpontú megismertetésére.

Munkaformáját tekintve csoportmunkában (2-3 fő/csapat) megvalósuló versenyünkre egy intézményből bár több csapat jelentkezését is elfogadjuk, azonban a szóbeli döntőn közülük egy képviselheti az adott intézményt.

Versenyünk két levelezős fordulóból és egy szóbeli döntőből áll, fordulónként két, elsősorban kortárs, magyar irodalmi mű elolvasása és játékos feldolgozása vár a jelentkezőkre. Az összesítésben legtöbb pontot elért tíz csapat ezt követően szóbeli döntőn mérheti össze tudását Püspökladányban.

A résztvevők számára a nevezési/regisztrációs időszak lezárását követően elektronikus formában - igény szerint postai úton-, juttatjuk el az egyes fordulók feladatlapjait, melyeknek feladattípusait (totó, keresztrejtvény, igaz-hamis, ki vagyok én stb.) úgy igyekezünk összeállítani, hogy egyrészt nehézségi fokukat tekintve megfeleljenek az adott korosztály képességeinek, másrészt játékosságukkal élménnyé tegyék az adott mű befogadását és feldolgozását.

A verseny ütemezése

Versenyünk a tanév rendjébe illeszkedve, 2017 novemberétől 2018 márciusáig tart.

Nevezési határidő: 2017. november 17. Nevezési díj: 2500.- Ft/ csapat

1. forduló:
2017. november 20 - 2018. január 12. (postára adási határidő!)
Olvasmány: Kertész Erzsi Pathera 1. A hógömb fogságában
Fodor Veronika Legendák a Pannónia gőzhajó fedélzetéről

2. forduló:
2018. január 15 - 2018. március 09. (postára adási határidő!)
Olvasmány: Kertész Erzsi Pathera 2. A küldetés
Louis Sachar Bradley, az osztály réme

Szóbeli döntő: 2018. március 23. Íróvendég: Kertész Erzsi
A szóbeli döntőbe jutott (10), valamint további tízenöt eredményesen szereplő csapat tagjainak díjazása: értékes könyvjutalmak az elért helyezésnek megfelelően.

Kérjük az 1. forduló kitöltött feladatlapjait időben, postai úton visszajuttatni, mivel a 2. forduló feladatlapjait csak ezt követően áll módunkban elküldeni.

Az egyes fordulók eredményeiről e-mailben adunk tájékoztatást.

A jelentkezés és a részvétel feltételei

A versenyre a mellékelt Jelentkezési lap kitöltésével és határidőre (postai vagy elektronikus úton) történő eljuttatásával lehet benevezni. Mivel az egyes csapatok fantázianevük, jeligéjük alapján kerülnek nyilvántartásba, ezért kérjük, jegyezzék azt meg, és a verseny során ne változtassák! (Felhívjuk figyelmüket az ötletes, egyedi nevek használatára, s kérjük kerüljék a pl. Könyvmoly, Könyvkukac megnevezéseket!)

A verseny megvalósításáért felelős tündérkönyvtárosok:

Andrási Istvánné, Tünde Mészáros Eszter
Elérhetőségek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 06 70 245 4137

Püspökladány, 2017. október 25.

›› JELENTKEZÉS LAP LETÖLTÉSE

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 267 vendég és 0 tag böngészi