natA Magyar Olvasástársaság küldetése a magyar nyelvű írásbeliség és olvasáskultúra szintjének emelése. Küldetésünkkel összhangban tenni kívánunk azért, hogy a magyar köznevelési rendszer minél hatékonyabban fejlessze a magyar diákok olvasási és szövegértési képességét, motivációját. Ezen okból kötelességünknek éreztük, hogy megfogalmazzuk javaslatainkat a készülő Nemzeti alaptanterv koncepciójának és tartalmának megfogalmazói, valamint a szélesebb szakmai és társadalmi nyilvánosság számára. Javaslataink nem kizárólag a készülő új Nemzeti alaptantervet érintik, mivel meggyőződésünk szerint a köznevelési rendszert, és általában az iskola világát érdemben csak rendszerszemléletben fogant, komplex beavatkozásokkal lehet megváltoztatni.

A javaslatcsomagot a Társaság Tanácsa december 13-án továbbította Dr. Csépe Valéria professzor asszony részére, aki az alaptantervi koncepció megalkotásáért felelős munkacsoportot vezeti. Kísérő levelünkben kifejeztük azt a szándékunkat, hogy részt kívánunk venni egy közös szakmai munkában. Jeleztük azt is, hogy a 22 pontozott bekezdésbe sűrített mondanivalónk mögött egy elmélyültebb gondolatmenet áll, és szándékunkban áll ezt részletesebben is kifejteni, illetve konkrét beavatkozásokra váltható formában is megfogalmazni.

Honlapunkon és FB-oldalunkon való közzétételünkkel egyszersmind felhívást teszünk a Társaság minden tagja és bármely más idelátogató számára, hogy szóljon hozzá az egyes pontokhoz, gazdagítsa a javaslatokat saját véleménye, ötletei, érvei segítségével. Ehhez az oldal alján látható link segítségével kínálunk lehetőséget.

A Magyar Olvasástársaság javaslatai a Nemzeti alaptanterv új koncepciójához

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 306 vendég és 0 tag böngészi