A népmese napja - XV. Országos Népmese-konferencia keretében

Pályázat kiírója: Magyar Olvasástársaság (HUNRA)

A pályázat célja: a mesehallgatás látható és lefényképezhető hatásának bemutatása

A pályázók köre: minden olyan belföldi vagy határon túli magánszemély vagy intézmény, aki a kiírásnak megfelelő felvételt nyújt be.

A pályázat részletei: manapság számtalan alkalom adódik ország- és világszerte, amikor mesét hallgathatunk élőben: óvodai vagy iskolai mesélés, mesepontok országszerte, könyvtári rendezvények, találkozás hagyományos népmesemondókkal, közösségi mesemondás alkalmai, storytelling események stb. Olyan fotókat várunk, melyek egy-egy ilyen alkalmon a mesét hallgató közönségről, annak tagjairól készültek. A hallgatóság a legkisebbektől a legidősebbekig terjedhet, korosztályi megkötése nincs. A szakmai zsűri a tekintetekben visszatükröződő varázslatot fogja keresni.

A pályázó a pályamunka benyújtásával teljes körű jogi felelősséget vállal pályázati anyagáért. Kérjük, a személyiségi jogokra vonatkozó törvények betartását! A legjobb fotók felkerülnek a népmese-konferencia honlapjára. A pályázó elfogadja, hogy a beküldött pályázati anyagot a Magyar Olvasástársaság és a Hamvas Béla Városi Könyvtár a későbbiek folyamán a szerzői jog betartásával közösségi és médiafelületein felhasználhatja (kiállítások, honlap). 

Díjazás: A legjobb pályaművet beküldőt a Meseszó Egyesület élőszavas mesemondással jutalmazza az általa meghatározott időben és helyen.

A pályázat benyújtásának módja: a fotókat *jpg formátumban, max. 5 MB méretben várjuk a kiírás végén feltüntetett e-mail-címre. Egy e-mailben csak egy fotó küldhető. Egy pályázó több képpel is jelentkezhet, ezeket külön üzenetekben kérjük megküldeni! A mail tárgy-mezőjében kérjük feltüntetni a pályázó nevét, amennyiben több képet küld, annak sorszámát. Az üzenet szöveges részében kérjük, adjon meg telefonos elérhetőséget is, és hogy milyen alkalommal készült a fotó!

A népmese napja – Országos népmese-konferenciák központi honlapja: http://www.nepmesenap.hu

Helyszín: Százhalombatta, Szekeres József Konferencia és- Rendezvényközpont. Szent István tér 12. valamint a Hamvas Béla Városi Könyvtár, Szent István tér 5.

A program rendezője: Magyar Olvasástársaság (HUNRA)

Társszervező: Hagyományok Háza, Hamvas Béla Városi Könyvtár, Meseszó Országos Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület

Határidő: szeptember 10.

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

You have no rights to post comments

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Pompor Zoltán, elnök
1123 Budapest Kék Golyó u. 2/c

Magyar Olvasástársaság • Hungarian Reading Association
1827 Budapest, OSZK Budavári Palota, F épület
Számlaszám: 11600006-00000000-40427461 • Adószám: 18007019-1-41

BANNER SZIG kicsi
 

Vonalban

Oldalainkat 252 vendég és 1 tag böngészi