Fotópályázat Benedek Elek emlékére

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus nyílt fotópályázatot hirdet Benedek Elek születésének közelgő 150. évfordulója alkalmából. A pályázatra beérkező művekből fotókiállítást rendezünk Budapesten és a Nagy Mesemondó szülőfalujában. 

Az MMIKL arra kéri az alkotókat, hogy a fotópályázat címét értelmezzék sokoldalúan, szabadon és kreatívan. Minden olyan alkotásnak örülnek a rendezők, amely a fotóművészet kifejezőeszközeivel mesél az álmainkról, a vágyainkról, a vizuális fantáziánkról, a játékos emberről, a játék öröméről, a varázslatos és meseszerű látványokról.

A fotópályázaton bárki részt vehet, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Egy szerző maximum 10 db egyedi papírképet küldhet be. Aki sorozattal pályázik, a nevezési lap minden sorába a sorozat egy felvételének címét írhatja be, de így elfogadja azt is, hogy a zsűri az egyes képeket bírálja el és szabadon választ azok közül. A papírképek mérete 21x30 cm (+– öt milliméter megengedett eltéréssel). Elkészítésük technikája és technológiája nincs korlátozva, mint ahogyan az alkotói szabadság sem. A fotók hátoldalán – a nevezési lappal egyezőn – szerepeljen a szerző neve, a kép sorszáma és a kép címe.

A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni. Mivel a képekből rendezett kiállítások őrzése, felügyelete szinte sehol sem biztosított, ezért az onnan jogtalanul eltulajdonított képekért sem tudunk anyagi kártérítést fizetni, de a megismételt nagyítás költségét méltányosságból fedezzük.

Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó oklevelet és egy-egy 4000 Ft értékű, fotóművészeti albumot kap ajándékba.

Beküldési, beadási cím: MMIKL, 1011 Budapest, Corvin tér 8.

Nevezési lap igényelhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Pályázati naptár

Beérkezési határidő: 2009. május 1.

Zsűrizés: 2009. május 15-ig;

Értesítés az eredményről kizárólag e-mailben, a Fotósélet hírlevélben és a http://www.mmi.hu weblapon: 2009. május 25-ig

Az első kiállítás tervezett ideje: 2009. július

A ki nem állított képek a zsűrizés után – előzetes időpont-egyeztetéssel bármikor elvihetők

A kiállításon szereplő képek visszaadásának várható ideje: 2010. július 30-ig.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 316 vendég és 0 tag böngészi