A kaposvári Megyei és Városi Könyvtár története röviden honlapunkon is (http://www.mvkkvar.hu/) olvasható, részletesebben  az alábbi könyvekben:

Somogy vármegye könyvtárának története  kezdetektől 1945-ig / Sipos Csaba, közread. Megyei és Városi Könyvtár Kaposvár. - Kaposvár : Megyei és Városi Könyvtár, 2003. - 66 p. : ill. ; 24 cm . - ( Somogyi könyvtártörténeti füzetek, ISSN 1218-4470 ; 5.)

A kaposvári Megyei Könyvtár története, 1945-1960 és a Somogy megyei járási könyvtárak megalakulása,   valamint további.. / Varga Róbert, közread. Megyei és Városi Könyvtár Kaposvár. - Kaposvár : Megyei és Városi Könyvtár, 2005. - 100 p. : ill. ; 24 cm. - (Somogyi könyvtártörténeti füzetek, ISSN 1218-4470 ; 6.)

Ha a könyvtár jelenéről szeretnénk beszélni, azért egy kicsit a közelmúltba is vissza kell tekintenünk, mivel a 2001-ben átadott felújított könyvtárban sokkal több lehetőségünk van arra, hogy az olvasóinkat kellemes környezetben: tágas terekben fogadjuk. Ez évtől van könyvtárunkban a helyben használatot is biztosító olvasóterem, a könyvkiválasztó terem  csaknem kétszer akkora, több fotellel, jegyzeteléshez kiválóan alkalmas egyszemélyes asztalokkal-székekkel;  a földszinten ún. közszolgálati teret nyitottunk a közérdekű szolgáltatások számára, a friss folyóiratok helyben olvasásának és számítógép- , internet-használat lehetőségével, a 2. emeleten folyóirat-olvasót és CD-, DVD-, hangoskönyv-kölcsönzést és helyben hallgatást is lehetővé tevő  médiatárat.

S ami még fontosabb: a gyermekkönyvtár a 2. emeleten  a régebbi területének  háromszorosán várja főként a 14 éven aluliakat nagy könyv-, folyóirat-állománnyal,  játékokkal, rajzeszközökkel, hifi-toronnyal, számítógépekkel,  kiállítással;  könyvtárosai az iskolai és egyéb csoportokat érdekes foglalkozásokkal, a szülőkkel vagy egyedül érkezőket pedig nagy szeretettel, s azzal a szándékkal, hogy élményt adó  meséket, regényeket, versekkel ismertessenek meg mindenkit, hogy megszerettessék az olvasást, a gondolkodást, az alkotást. Egy ideje minden évben egy-egy kortárs író, költő  művei köré szervezünk a foglalkozásokat.

Minden hétfőn délelőtt a 0-3 éves babákat várjuk szüleikkel, nagyszüleikkel – játékos foglalkozást tartunk: mondókákkal, gyermekdalokkal, mesével. Nem ritka, hogy egy ilyen foglalkozáson 140 a résztvevők száma.

Gyakran hívunk írót, költőt, zenei együttest vagy kézműves mestert is a gyermekkönyvtárba, évente két-három alkalommal pedig különböző témákban hirdetünk megyei vagy városi versenyt, játékos vetélkedőt.

Szolgáltatásainkról, rendezvényeinkről  is lehet olvasni részletesen honlapunkon, ahol minden részleg tevékenységéről videofilmet mutatunk be.

Szeretnénk, ha e különböző tevékenységi formákban kifejeződő igyekezetünk az olvasás, könyvek, a könyvtárba mint közösségi helyre járás megszerettetése eredménnyel járna a jövőben, s   könyvtárunkba is mind több irodalmat  kedvelő,  tudást szomjúhozó, aktív olvasó járna. 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 225 vendég és 0 tag böngészi