Magyar Olvasástársaság – HUNRA  /  Hamvas Béla Városi Könyvtár – SzázhalombattaSajtóanyag a Magyar Olvasástársaság – HUNRA

2010. október 1-jén tartandó

„A népmese napja” programjáról

 

 VI. Országos népmese konferencia „A családi olvasás éve” jegyében.

Időpont: 2010. október 1. (péntek)

Helyszín: Százhalombatta (Rendezvényközpont, Szent István tér 12.)

 

A Magyar Olvasástársaság hatodik alkalommal rendezi meg A népmese napját, amely minden év őszén  Benedek Elek születésnapjához legközelebbi hétvégén kerül megrendezésre. Az immár mozgalommá vált népmese napja központi programját az Olvasástársaság rendezi meg. A további programokat az önkéntesen csatlakozó (rendszeresen, jóval több mint száz) határon inneni és túli intézmény, civil szervezet, illetve magánszemély szervezi. Az Olvasástársaság honlapján keresztül idén is lehetőség nyílik a programsorozathoz való csatlakozásra. 

A népmese napja idei központi programja a 2010. október 1-jén Százhalombattán a VI. Országos népmese konferencia lesz. „A családi olvasás éve” keretében a konferencián neves tudósok, pszichológusok szólnak a család semmivel sem pótolható fejlődés- és személyiség-lélektani, szociálpszichológiai és pedagógiai szerepéről. Könyvtárosok, pedagógusok számolnak be a napjainkban népszerű népmesei rendezvényekről. Bemutatkoznak a népmesékkel foglalkozó intézmények, valamint egyéni tanítási módszereket alkalmazó szakemberek. Választ keresünk arra, miért van a hagyományos, szóbeli mesemondásnak különleges ereje és szerepe napjainkban is, és hogy vajon tanítható-e a mesemondás.

Benedek Elek születésnapját az idei évben is számos határon túli vendéggel ünnepeljük. Hagyományteremtő szándékkal megkezdjük egy-egy kiválasztott népcsoport, nemzetiség mesekultúrájának bemutatását is. A konferencia, illetve a hozzá kapcsolódó népmeseprogram kiemelt vendége 2010-ben a Drávaszög és a hazánkban élő horvát nemzetiség lesz. A konferencia mesés hangulatáról szakavatott mesemondók gondoskodnak.

 

2010. július 1-től, programunk részleteiről minden tudnivalót megtalál honlapunkon:

www.hunra.hu, valamint a www.hbvk.hu népmese menüpontban.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 551 vendég és 0 tag böngészi