A „Visegrád olvas a gyerekeknek” projekthez kapcsolódva Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében 64 településen szerveztek programot 2018. június 8-án, 10.00 és 12.00 között.

A központi rendezvényünk helyszíne Apagy település volt. A Könyvtári Információs és Közösségi Helyen mintegy hetven kisdiák várta a program díszvendégét, Bakos-Kiss Gábort, a Nemzeti Színház művészét. Az „hazalátogató” művész a szülőfaluján kívül még három szomszédos településen felolvasott a gyerekeknek, miközben több színművész a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból (Tóth Károly, Munkácsi Anita, Dézsi Darinka, Fridrik Noémi) és Gosztola Adél a Vígszínházból más-más településeken jártak. Meséltek, felolvastak a gyerekeknek. Írók, költők, előadók is csatlakoztak hozzájuk: Hajdú Zsanett, Harcos Bálint, Nagy Szabina, Simon Szilvia és sokan mások: könyvtárosok, pedagógusok, szülők, település önkormányzati testületének tagjai, történelmi egyházak képviselői, hitoktatók, olvasókörök és nyugdíjas klubok tagjai.

 

ho3

A két óra alatt a felolvasók száma közel 500 fő (helyszínenként 3-22 fő) volt, míg a meséket történeteket csaknem 3000 óvodás és kisiskolás (helyszínenként 15-200) gyermek hallhatta, láthatta.
Több településen külön címet is adtak programjuknak. Ezek közül néhány:
Képzeld el!
Olvassunk együtt!
Mesék a nagyvilágból – más népek meséi
A mese örök
Szeretem, ha olvasnak nekem
Utazás a mesék világába
Ismerd meg az én kedvenc olvasmányomat!
A mesék birodalmában
Szeresd a könyveket!
Szeretünk olvasni, mert olvasni jó!
Népmesék és tanmesék XXI. századi szemmel
Kirándulás meseországba
A könyv érték
Mesélő könyvtár
„A szó, mely a füleden át a szívedhez ér”
Hangosolvasásra hangolva
„Ha hallod, látod is!”
A programokról beküldött fotókból és a szervezők – könyvtárosok, pedagógusok – visszajelzései alapján igazán sikeresnek mondható a megmozdulás. A közreműködő írók, művészek is ezt erősítették.
Reméljük, lesz folytatás!

Apagy3

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Pompor Zoltán, elnök
1123 Budapest Kék Golyó u. 2/c

Magyar Olvasástársaság • Hungarian Reading Association
1827 Budapest, OSZK Budavári Palota, F épület
Számlaszám: 11600006-00000000-40427461 • Adószám: 18007019-1-41

BANNER SZIG kicsi
 

Vonalban

Oldalainkat 166 vendég és 0 tag böngészi