A 2008 és 2012 közötti kétszer kétéves elnöki terminusomban a legfőbb célom a Magyar Olvasástársaság létének átmentése volt az akkor rendezetlen jogi és anyagi állapotból a rendezett és kiegyensúlyozott jogi és anyagi állapotba. Célom volt a szakmai munka folytatásának biztosítása a régi hagyományok továbbvitelével, ugyanakkor új elemek megjelenítésével, új emberek integrálásával. Úgy érzem, ezeket a célokat teljesítettem, noha az alapvető anyagi stabilitás biztosítása érdekében a következő vezetésnek is bőven lesz még mit tennie.

Az, hogy most Gombos Péter vette át az elnöki stafétabotot és Kovács Mariann lett az alelnök, mindannyiunk számára szó szerint láthatóvá tette, hogy megtörtént egy generációs váltás is, ami szerintem ugyancsak nagyon fontos egy szervezet életében; ebben ugyanis egyszerre fontos a stabilitás és a megújulás állandó lehetősége és jelenléte. 

Az, hogy most „GondosPéter” és „MindentÖsszekovácsolóMariann” vette át a vezetést – ahogy magunk között, családiasan szoktunk beszélni Péterről és Mariannról –, a jelenlévő „nagy öregek”, az alapító apák és anyák számára is érezhetően megnyugtató folytatása volt egy több mint 20 éve megkezdett tevékenységsornak és szellemiségnek. Számomra pedig valóban megtisztelő érzés volt, hogy ehhez a kontinuitáshoz módom volt hozzájárulni, és őszintén örültem annak, hogy ez a nagyszerű „közös játék” – amely természetesen a szónak legtágasabban és legnemesebben vett értelmében az, ami, és amelynek haszna és öröme reményeink szerint immár több mint két évtizede nem elsősorban minket, hanem a rászorulókat és általában a környezetünket szolgálja – szépen megy és működik tovább. Ahogy azt annak idején Nagy Attila, Kádárné Fülöp Judit. Bartos Éva, Gereben Ferenc és társaik távlatos felelősséggel megálmodták és útjára bocsájtották.

You have no rights to post comments

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Pompor Zoltán, elnök
1123 Budapest Kék Golyó u. 2/c

Magyar Olvasástársaság • Hungarian Reading Association
1827 Budapest, OSZK Budavári Palota, F épület
Számlaszám: 11600006-00000000-40427461 • Adószám: 18007019-1-41

BANNER SZIG kicsi
 

Vonalban

Oldalainkat 305 vendég és 13 tag böngészi