„A Pongrác Kiadó tulajdonosaként keresem Önöket. Szeretnénk intézményeknek, iskoláknak, családoknak, gyerekeknek adományozni a könyveinkből. Mintegy 100 különböző címről és mintegy 30000-es darabszámról van szó. A kötetek megtekinthetőek a honlapunkon: http://pongrac.hu

 

A kiadó a Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárakért Alapítványt (KaMIKA) kereste meg azzal a kéréssel, hogy segítsünk új tulajdonost/gazdát keresni ennek a nagyszámú kötetnek. Kérdésünkre, hogy közvetítőt, lebonyolítót keresnek, vagy rábíznák a könyveket egy-egy  civil szervezetre is, hasznosításra, az alábbi választ kaptuk:

Ha sikerül olyan személyt vagy szervezetet találnunk, aki hathatósan közreműködik abban, hogy minél több kötet a lehető legjobb helyre kerüljön, nagyon örülni fogunk. Ha a lebonyolító és a fogadó ugyanaz, részünkről rendben, hisz a végeredmény a lényeg, … hogy a pazarlás kérdése fel sem merül. Azt mindenáron szeretnénk elkerülni.

A Magyar Olvasástársaság, HUNRA és az alapítvány (KaMIKA) célközönsége – pedagógusok, diákok, olvasó/sás/barátok - teljes egészében megegyezik, csupán a földrajzi határokat illetően voltak prioritások a kezdetekben, de ezek egyre inkább összemosódnak. Ezért az adományt közösen kezeljük.

Hosszas egyeztetések után, számos segítő szándékú ember támogatásával a 25050 kötetnyi könyv az ország öt különböző pontjára került; Budapest, Debrecen, Kaposvár, Nyíregyháza, Püspökladány. Az elosztás alapelve volt, hogy első sorban olyan településekre kerüljenek, ahol hagyományosan nagy létszámot mozgató olvasási, szövegértési vetélkedőket szerveznek (Debrecen, Kaposvár, Püspökladány). Továbbá, ahol az iskolai könyvtárak és a könyvtárostanárok munkáját a legnagyobb hatékonysággal tudják támogatni (Budapest, EKE-OFI-OPKM), s ahonnét a határon túli könyvtárak, első sorban Kárpátalja olvasói a lehető legegyszerűbben elérhetőek legyenek (Nyíregyháza). Ami nagyon fontos szempont volt még, hogy a versenyeket szervezők is kiterjedt határon túli kapcsolatokkal rendelkeznek, s a könyvek célba juttatása így több csatornán folyik.

Köszönetet mondunk Palotás Attilának, aki levelével megkeresett bennünket, s diákok ezrei juthatnak szép, tartalmas könyvekhez.

A könyvekért, azoknak az adományozó raktárából való elszállításának megszervezéséért és raktározásáért az alábbi személyeknek és szervezeteknek mondunk köszönetet:

•    Dömsödy Andrea – Budapest, EKE-OFI- OPKM
•    Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola - Nyíregyháza (Tóth Gábor ig., Király Attila)
•    Hernádi Szilvia – Nyíregyháza, Nyíregyháza
•    Kaposvári SzC - Kodály Zoltán Központi Általános Iskola (Szabó Zoltánné, Kudomrák Zsuzsanna)
•    Andrásiné Tünde, Mészáros Eszter és Tányér József – Püspökladány, Városi Könyvtár
•    Palotás Attila – Pongrác Kiadó
•    Péterfi Rita – EKE-OFI- OPKM
•    Petermanné Juhász Zsuzsa – Debrecen, Ady Endre Gimnázium
•    Pszichotikusok Egyesülete - Nyíregyháza
•    Sira Balázs – Kölcse
•    Szabó Krisztina – Debrecen, Művésztér Műhely Egyesület
•    Szokolainé Nikoletta – Nyíregyháza, Pszichotikusok Egyesület


›› GALÉRIA


Köszönő levelek

›› Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola - Debrecen

›› DB SzC Pechy Mihály

›› Király András – Tiszapéterfalva

›› Könyvtárostanárok - Nyíregyháza

›› Ady Endre Gimnázium - Debrecen

›› Pro Csoma Sándor Egyesület - Kovászna

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 320 vendég és 0 tag böngészi