A HUNRA tanácsának négy tagja (Gombos Péter, Kovács Marianna, Nagy Attila, Vraukóné Lukács Ilona) beterjesztésével módosító javaslatokat terjesztünk a 2012. december 8-i Közgyűlés elé. E módosítások célja, hogy a Magyar Olvasástársaság működésének gyakorlata megfeleljen az alapszabályban leírtaknak.


Javaslataink:

 – I/4.) „A közhasznúsági jelentést az egyesület 2 országos napilapban, a Magyar Hírlapban és a Magyar Nemzetben is közzé teszi.”

Javaslat: A közhasznúsági jelentés közzététele nem szükséges országos napilapban. Töröljük ezt a pontot.

 – IV/1. „A tagsági felvételi kérelmet az egyesület tanácsa bírálja el. A felvételi kérelem elutasításakor a döntés felülvizsgálatát a közgyűléstől lehet kérni.”

Javaslat: A tagsági felvétel életbe lép a tagsági igény hivatalos jelzésével (elektronikus úton vagy papír alapú jelentkezési lapon), valamint a tárgyévi tagdíj megfizetésével. (A Tanács döntése nem szükséges hozzá.)

 – IV/2. „Az Egyesület tagja köteles minden hónap 15. napjáig 500.-Ft, azaz Ötszáz forint tagdíjat megfizetni…,”

Javaslat: A tagdíjat új tag esetében belépéskor, a tagság megújítása esetén adott naptári évben kell befizetni. A tagsággal járó kedvezmények csak a befizetés után vehetők igénybe.

– VI/3. „A Tanács minden tag jelenléte esetén határozatképes.”

Javaslat: a mondat törlése. Ellentmondás van egy korábbi ponttal (elegendő 50%+1 fő jelenléte).

– XV. „A közhasznúsági jelentésnek tartalmaznia kell…” kezdetű rész kétszer szerepel az Alapszabályban, szó szerint ugyanúgy.

Javaslat: Az első rész törlése.

– IX/3. A jelölőbizottság hat tagból áll. A jelölőbizottság tagjait a választási közgyűlést megelőző évi közgyűlés választja meg.”
Javaslat: A jelölőbizottság háromtagú, annak tagjait a Tanács jelöli ki. A jelölt(ek) személyére az Egyesület bármely tagja tehet javaslatot.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 327 vendég és 0 tag böngészi