Kétnapos konferenciát szervezett április 7–8-án a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiuma és a Magyar Olvasástársaság.

A cigányság világnapja alkalmából rendezett szakmai programokon elsősorban a szakkollégium hallgatói vettek részt.

Péntek este dr. Vraukóné Lukács Ilona mesélt a Felső-Tiszaháton működő könyvtárbuszos ellátásról.

Szombat délelőtt meghallgathattuk Hummelné Oláh Évát, aki „Amit a lélek kíván” – Programok, kezdeményezések roma/cigány gyerekek számára címmel mesélt esztergomi tapasztalataikról.

Deme Dóra a nyíregyházi roma szakkollégium működésének tapasztalatairól számolt be, ő mentorként segíti az ottani munkát. 
Oláh Róbert a „másik oldalt” képviselte. „De volt mag, amely jó földbe hullott.” (Márk 4,8) – Az Evangélikus Roma Szakkollégium küldetése hallgatói és dolgozói szemmel címmel mesélt élményeiről.
Nagy örömünkre előadónk volt dr. K. Nagy Emese, a hejőkeresztúri iskola vezetője, a KIP-módszer hazai meghonosítója is. Referátumában nemcsak a módszerről mesélt, de megosztotta a siker háttérben lévő tényezőket is.

A programot dr. Orsós Anna zárta, a beás nyelv szótárának, nyelvkönyvének szerzője a „kisebbik” cigány nyelv jelenéről és jövőjéről beszélt a jelenlévőknek.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

HUNRA BANNER kicsi

Levelezési cím:
Magyar Olvasástársaság
Szabó Ildikó, dr., elnök
Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar
6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.

Tagfelvétel és tagmegújítás
Amennyiben a Magyar Olvasástársaság tagja kíván lenni vagy tagságát szeretné megújítani kérem regisztráljon vagy jelentkezzen be az online tagnyilvántartó rendszerbe!
Olvaso tars LOGO2 kicsi
olvassel logo

BANNER SZIG kicsi
 
KE

Vonalban

Oldalainkat 230 vendég és 0 tag böngészi